söndag 22 juli 2012

Får tacka den snabba norskan för applåderna..

Vecka 29 i det närmaste slut. Bra vecka såväl rent träningsmässigt som i övrigt, ett par bra skrotlyftarpass och runt 12 löpta mil. Att man dessutom varit ledig ett antal dagar från jobbet har ju gjort att man hunnit med lite mer grejer än en "vanlig" vecka.
Bra intervallpass med klubben i tisdags, kände mig bra mör i kroppen när jag drog täcket över huvudet på kvällen. Oftast väldigt bra dessa tisdagspass med klubben, är ett gäng som brukar köra intervaller ihop under ledning av en ledare. Några är riktigt vassa och i en klass för sig och sen är det skapligt jämnt mellan många av oss andra vilket gör att vi pressar varandra att ta i det där lilla extra. Ett mycket värdefullt faktum då det är svårt att få samma kvalite då man kör på egen hand.

Förutom ett gäng bra träningspass så blev det också ett besök i Trollhättan under fredagen. I samband med Fallens dagar så brukar det så kallade Kraftprovet gå av stapeln i stan, omkring 900st män och 240st damer kom till start i årets race. 11,6km på en ganska kuperad bana där det inte finns speciellt mycket utrymme för "återhämtning" längs banan. Förvisso även en del nedför men dom många backarna efter vägen bjuder på lite mjölksyra inget snack om det. För egen del hade jag som mål att förbättra min tid från ifjol, då gick jag i mål på 44:21. I år kunde jag konstatera att sluttiden blev 42:46, det vill säga en putsning av min ett år gamla tid med 1minut och 35sekunder. Hade nog hoppats på låga 43 men att jag skulle krypa under det trodde jag inte, men alltid gött med glada överraskningar. Kroppen och framförallt benen kändes riktigt pigga i fredags,  två vilodagar i bagaget och en klart bättre känsla än Varbergsloppet för en vecka sedan även om det loppet gick helt okej med mina mått mätt.









Kraftprovet är ett lopp med en jäkla fin inramning, fin bana men framförallt en riktigt bra publik som är väldigt aktiva och hejar på alla löpare längs banan. Satt till och med en tjej halvvägs och lira på en gura, hur det lät han jag dock inte notera då jag hade fullt upp med att få ner syre i mina lungor. Strax efter start så gick det upp för en rejäl backe och här fick jag syn på en kollega från Trollhättan vid namn Patric Johansson. Inte bara en go gubbe utan även en riktigt bra tränad kollega som tidigare varit riktigt vass i löpning men numera framgångsrikt satsar på triathlon. Vi hejade på varandra men så mycket mer än så blev det inte utan vi var båda fokuserade på att ta oss upp för backen på ett hyfsat "ekonomiskt" sätt och sen jobba oss vidare längs banan. Blev dock att vi bytte några ord efter målgång.

Kändes som jag fick till ett ganska bra lopp där jag varken gick för hårt eller mjölkade för mycket tror helt enkelt inte jag hade kunnat prestera så mycket bättre resultat än vad jag gjorde denna gång. Sista tre kilometerna innehöll en hel del syra efter att vi sprungit uppför slusstrapporna för att sen ta oss vidare längs en del backar mot mål. Strax efter slusstrapporna fick jag loppets ledande kvinna i sikte och mitt mål blev att försöka komma ikapp henne innan målgång. Det var ingen lätt grej direkt utan jag fick jobba på bra för att komma upp jämsides med henne. Något som slog mig när vi sprang där var att "jäklar vad det applåderas och vilken stämning här är".. Nu har jag ju en viss självinsikt och insåg att det inte var jag som rev ner alla applåder utan att det var den riktigt snabba kvinnan från Norge som blev riktigt varmt påhejad av den stora publiken. Men jag passade ju givetvis på att njuta av stämningen jag med samtidigt som jag bestämde mig för att göra ett försök att ta mig om den starka norskan. Så ca 800 meter från mål så gjorde jag ett litet ryck och fick några meter, men våra grannar från Norge är ju rätt envetna så runt 300m från mål så såg jag hur hon var på väg om mig igen i spurten. Jag lyckades då pressa ut lite krafter till och tog mig i mål före segraren i damklassen Veronika Blom från SK Vidar Norge. Bara att lyfta på hatten och gratulera norskan till ett riktigt starkt race.
Min tid räckte till 23e plats och då jag var 42a ifjol så går det ju åt rätt håll. Herrklassen vanns av en norrman som var så snabb att han nog hade hunnit in i duschen när jag gick i mål, Urige Buta fick tiden 34:55 och alla kommentarer till den tiden är överflödiga..

Inte så mycket mer att orda om den gångna veckan, solen tittade fram och man gick från ett blekt A4 till att åtminstone se ut som man vet vad sommar är för något. Blev ett planerat långpass tidigt i lördags förmiddag. dryga 43km och det var en ny runda för mig och det blev till slut lite av en spontanrunda. Startade i Jonsered där jag sprang in på Vildmarksleden, vidare mot Kåsjön vid Kåsjöns badplats tog jag fel håll(dåligt fokus..?) och istället för en bit till på Vildmarksleden så blev det en bra bit på Kåsjörundan som var riktigt knixig på sina håll. Vidare mot Skatås där jag sen sprang förbi Lilla Delsjön och polisen sportstuga och vidare mot mer civiliserade marker som Skår-Lunden osv. Avslutade med ett varv på grusåttan innan jag såsmåningom slog på bromsen utanför affären vid Skatås. Väl där satt en iskall Pucko som en smäck.




Vecka 30 på gång in och den består av ganska mycket ledighet. Kommer bli lite träning även denna vecka och har tänkt dra mig ner till Falkenberg tillsammans med massa andra löpare för att springa deras stadslopp på 10km. Sägs vara en ganska snabb bana så kanske kan jag putsa lite på min miltid vi får se. Tränar dock som sagt för 11e augusti och utflykten till Åre. Kan även bli en liten titt till Tylösand kommande vecka, Gessles hoods är ju "rätt trevliga" denna delen på året..
Sist men inte minst så lyckades jag tillsammans med mina syskon tvåla dit en del av övriga familjen i fredagens ruskigt prestigefyllda bowlingmatch, förmodligen veckans viktigaste framgång. En förlust där och man hade hoppat söndagsmiddagen ett bra tag framöver..

Idag 22 juli 2012 är det ett år sen den hjärtlöse dåren Breivik släckte 77 människors liv och försatte många fler i en livslång sorg. Tankarna går till alla som på något sätt drabbats.