söndag 1 april 2012

Försöker lära av andras träning !



Det råder inget snack om att jag har blivit mer målmedveten med min träning än på länge. Känns som man är inne i ett gott "flow" och att träningen ger mig väldigt mycket tillbaka. Just nu är det jäkligt skoj att träna och jobba mot olika målsättningar. Inspiration är för mig en väldigt viktig del i det mesta i livet kanske inte minst vad det gäller träning. Ett sätt för mig att få inspiration till min träning är att läsa om andras sätt att träna, sätt att tänka och slit för att försöka nå sina mål. Rent principiellt så kvittar det för min del om det rör sig om sig om en  motionär eller en elitsatsande persons väg mot sina mål. Var och en har sin utgångspunkt, sina visioner och finner sina vägar att utvecklas rent fysiskt och psykiskt.

En söndagskväll som denna går det därför alltid någon timma eller två till att läsa en hel del träningsbloggar. Här är några av dom träningsbloggar jag följer regelbundet och kan rekommendera intresserade:

http://www.martinlidberg.com/
http://www.loparlarsson.se/content/blogsection/18/65/
http://sub2h30min.blogspot.se/
http://paoloroberto.se/
http://monahallberg.se/
http://www.o2tri.se/
http://www.theresejohaug.no/blogg.aspx
http://www.sannakallur.se/110308.aspx
http://coltingblogg.com/
http://www.marathon.se/bloggar/jonas-buud
http://www.szalkai.com/
http://mg-training.se/
http://www.mustafamohamed.se/
http://www.runbjorn.blogspot.se/
http://www.blogg.dansfitness.se/#home

Den gångna veckan var veckan då våren tog en tillfällig? time out och jag återigen tvingades dra på mig mössan, det var också veckan då pumpen och benen fick sig många bra mil i "belöning". Kan summera att det blivit ca 12mil den gångna veckan. Hur många mil man sprungit är väl egentligen av mindre betydelse men det känns som det även varit lite kvalitè i dessa mil vilket känns bra. Mars månad kan summeras med 38 sprungna mil, inte lika många mil som under årets första månader men å andra sidan med mer och mer kvalitè. Imorgon måndag är jag ledig och då blir det en planerad massage hos Marie Ahlkvist i Alingsås, Marie har knådat mig många gånger då hon hjälper min gamla fotbollsklubb Alingsås IF. Är väldigt tacksam över Maries hjälp och hon är väldigt duktig. Det är inte alltid en njutning när hon skall "låsa upp" stela muskler och senor men efteråt känner man sig betydligt smidigare. Finns det något värre än att gå till en massör/massös som mjäkar och inte tar i ? Skall framöver försöka att åtminstone ta massage två gånger per månad ibland lite tätare, tror det kan vara ett bra sätt att förebygga skador och göra nästkommande passen lite mer effektiva.

Nästa tävlingslopp som jag tänkt mig att springa blir sannolikt Kungsbackaloppet 21e april, det är en halvmara som går mellan Kungsbacka och Lindome. Ett nytt lopp för mig där jag hört att banan skall vara ganska snabb men att den samtidigt skall vara ganska tråkig. Mitt nästa stora mål är Göteborgsvarvet 12e maj över samma distans och kanske kan man få en liten indikation på hur formen är över den distansen redan i Kungsbacka. Träffade en vän tillika mycket duktig triathlet för några dagar sedan och bytte några ord. Som han sa "träning ger alltid mer än tävling". Ligger nog mycket i detta, skall nog begränsa mitt tävlande lite för istället kunna pressa på hårdare under träning och därigenom utvecklas snabbare. Problemet är dock att det är just tävlingarna som är klart roligast..


Imorgon den 2:e april är en speciell dag. Då är det exakt tio år sedan en väldigt god vän till mig vid namn Benjamin Farfa chockartat avled under en fotbollsträning i Norge (http://www.dagbladet.no/sport/2002/04/04/322596.html). Jag minns när jag nåddes av beskedet under en lektion då jag pluggade i Stockholm. "Benja" är en människa som finns starkt i mitt minne och mitt hjärta. Vi har många roliga minnen ihop och det svider att inte kunna slå hans nummer eller knacka på hans dörr för att snacka lite två polare emellan. Benjamin var en stor fotbollstalang och han var älskad av många stora som små ! Imorgon skall jag till min gamla hemby Alingsås för att skriva några rader i lokaltidningen till minne av min vän, men även för att ta en fika med hans gamla kärlek Elin. Imorgon kommer mina tankar gå till en vän som rycktes bort alldeles för tidigt.

Önskar alla en bra vecka 14 !